Himmelskt goda rödbetsbiffar med getostkräm

Rödbetsbiffar - ett billigt och fantastiskt gott vegetariskt alternativ till köttfärsbiffar.
12 biffar
Rödbetsbiffar:
600 g färska rödbetor
200 g morötter
1 gul lök
2 ägg
1 dl potatismjöl (eller maizena)
150 g fetaost
2 krm grovmalen svartpeppar
Getostkräm:
2 dl creme fraiche
150 g getost
honung (efter smak)
färsk timjan
1 krm grovmalen svartpeppar
Gör såhär:
1. Skala och riv morötterna och rödbetorna och lägg i en sil och försök pressa ut så mycket vätska som möjligt.
2. Skala och hacka löken och blanda äggen, potatismjöl, mosad fetaost, salt och svartpeppar i en bunke.
3. När de rivna morötterna och rödbetorna runnit av, försök att pressa ut den sista saften och lägg i bunken.
4. Mosa getosten och blanda med crème fraichen, tillsätt honung, hackad timjan och svartpeppar.
5. Forma rödbetsbiffarna och stek på medelhög värme ca. 4 minuter på varje sida (försök att inte röra så mycket på biffarna under stekning då de lätt faller sönder då).
6. Servera biffarna med rotfrukter i ugn eller till en färsk sallad!
Lycka till!
Tags: