PRESENTKORT (1).png

När en av grundarna av Eco Grow, Sophia från Roslagen skulle köpa säsongens sortiment av fröer sökte hon efter ett hållbart alternativ - detta var lättare sagt än gjort, år 2017 fanns det inget stort utbud av ekologiska fröer på marknaden.

Där såddes ett frö - att erbjuda konsumenten ett brett sortiment av ekologiska fröer med en unik design på fröpåsen. 

 
Eco Grow är en småskalig fröfirma från Skåne som säljer ekologiska fröer online med ett stort fokus på hållbarhet. Att vi endast tillhandahåller ekologiska fröer där användandet av kemikalier vid odlingen har minimerats är ett medvetet val. Vi vill sträva mot en hållbar utveckling och ta vara på jordens resurser, av denna anledning är samtliga av våra fröer  KRAV-certifierade och fröpåsarna gjorda av återvunnet material. Samtidigt vill vi erbjuda en unik design på fröpåsarna med ett innehåll av fröer som är anpassat för nordiskt klimat, för att erbjuda våra kunder en odlingsupplevelse samtidigt som att vi värnar om jordens resurser. 

IMG_3075 2.HEIC

Samtliga av våra fröer är EU-ekologisk certifierade. En vara märkt med certifieringen EU- ekologisk måste innehålla ekologiska ingredienser och får inte bestå av genmodifierade substanser (GMO:s). 
 
 
Dessutom är våra fröer KRAV-certifierade, vilket innebär ännu hårdare regler gällande bland annat socialt ansvar och systematiskt miljöarbete.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb-compressor.jp
krav_marke_farg-compressor.pngUtöver ekologiska fröer är hållbara förpackningar viktigt för oss.
Därför är samtliga av våra fröpåsar miljövänliga och tillverkade av minst 80 % återvunnet material​ och är dessutom FSC-certifierade.
Vi uppmanar även våra kunder att återvinna dessa fröpåsar som kartong efter användning.

.

rabarber